3+1 tuti tipp a címkézéssel járó extra költségek csökkentésére

3+1 tuti tipp a címkézéssel járó extra költségek csökkentésére

Sok vállalkozás szeretné csökkenteni a mindennapos folyamatokkal járó költségeit. Ezek közé tartozik a termékek címkézése is, melyen sokan az olcsó és beszámíthatatlan helyről származó kellékenyagokkal szeretnének spórolni. Ez azonban hosszabb távon gyengülő minőséget és mégtöbb kiadást jelent.

Ahhoz azonban, hogy kevesebbet fizess a termékcímkékért, nem feltétlenül kell leadnod a jól bevált, időtálló minőségből. Most mutatunk néhány trükköt, melyek segítségével több pénz maradhat a zsebedben, de a címkéiddel ügyfeleid, dolgozóid, és te magad is elégedett leszel!

Válasszuk a megfelelő nyomdát

Rengeteg cég akad, akik saját termékcímkéiket nem maguk késztik, hanem bérmunkában, különböző nyomdákkal csináltatják azokat. Ez a megoldás abszolút működőképes abban az esetben, ha nem szeretnénk egy saját nyomtató üzemeltetésével és fenntartásával bajlódni. Nem mindegy azonban, hogy a célra milyen nyomdát választunk.

A digitális nyomdák többsége ma már gyorsan és olcsón dolgozik, és a címkék minősége sem hagy kívánnivalót maga után. Azonban ezeknél a nyomdáknál a speciális termék- vagy vonalkód-címkék készítése jóval drágább lehet, hiszen nem feltétlenül ezeknek a rendszeres gyártására szakosodtak.

Ha arra törekszünk, hogy tökéletes minőségű, mégis megfizethető végeredményt kapjunk, érdemes a munkát olyan nyomdára bízni, mely kifejezetten termék- és vonalkód-címkék készítésére specializálódott. És képes az esetlegesen felmerülő, különleges igények teljesítésére, akár kisebb, akár nagyobb mennyiségben is.

Ruházzunk be egy saját nyomtatóra

Elsőre drasztikus megoldásnak tűnhet, nagy nyomtatási igény esetén azonban mégis működőképes. Egy saját címkenyomtató vásárlása rövidtávon nagy beruházás lehet, hosszabb távon azonban rengeteget tud spórolni a cégnek.

Hiszen praktikusabb és egyben gazdaságosabb lehet, mint a nyomdai bérmunka és az azzal járó, extra költségek (például a címkék szállításának megoldása) folyamatos, hétről hétre, vagy hónapról hónapra történő kifizetése.

Válasszuk a megfelelő nyomtatási méretet

Triviálisan hangzik, mégis érdemes megfontolni a következőt: sok vállalat a szükségesnél nagyobb felületű címkéket használ, mint amelyekre valóban szüksége lenne a megfelelő mennyiségű információ megjelenítése céljából. Különösen igaz ez a vonalkódokra, melyeket sokszor indokolatlanul nagy méretben nyomtatunk.

Pedig ahhoz, hogy a címkék a modern eszközökkel leolvashatók legyenek, már sokkal kisebb méretben is elég lenne nyomtatni őket. A vonalkódok körüli térköz szempontjából pedig elég egy kis zóna, mely segíti a szkennert a vonalkód sikeres leolvasásában.

Minél kisebb címkéket használunk, annál kisebb a nyomtatási költség, ami egy naponta több száz, vagy akár több ezer vonalkódot nyomtató cég esetében, éves szinten hatalmas spórolást is jelenthet.

Válasszunk megfelelő alapanyagot

Az olcsó kellékanyagok vásárlása sokak szerint remek spórolási lehetőség lehet. Nagyon kevesen gondolnak azonban bele abba, hogy az olcsó, utángyártott tonerek és nem megfelelő minőségű címkealapanyag akár kárt is tehetnek a nyomtatóban. Ez pedig komoly szervizköltségekbe, vagy akár egy teljesen új eszköz árába is kerülhet.

Ha hatékonyan szeretnénk tehát spórolni, érdemes előre gondolkodni, és minőségi alapanyagokat vásárolni. Ezzel ugyanis nem csak tökéletes nyomtatási minőséget érhetünk el, de megelőzhetjük a beszáradt nyomtatófejekből és a beragadt címkékből adódó, kellemetlenségeket, és az ezekkel járó, horribilis szervizköltséget is.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés