A legjobb címke sablonok, amelyek megkönnyítik az életed

A legjobb címke sablonok, amelyek megkönnyítik az életed

A címkekészítés nem egyszerű művelet: sok esetben jól jönne egy megbízható sablon. De vajon honnan érdemes beszerezni a címke készítéséhez szükséges mintákat? Segítünk megtalálni a választ!

Bármilyen termékről is legyen szó, a jó címke sok esetben kulcsfontosságú. A jól elhelyezett információk segítségével sokkal vásárlóbarátabbá tehető az áru.

De mi a következő lépés? Miért lehet hasznos a címkesablon, és honnan szerezhető be?

A Word is segít, hogy ne kelljen messzire menned: de hol és hogyan készíthető címkesablon a Wordben?

Miért lehetnek hasznosak a címkesablonok?

Nem mindenkinek van elég ideje és energiája ahhoz, hogy saját, egyedi címkét készítsen. Ráadásul ezek sok esetben költségesek is, ami plusz terhet ró a vállalkozóra.

Szerencsére egyre több sablon áll a rendelkezésedre, és ehhez nem is kell hosszas keresés az interneten: tudtad, hogy a Word is tartogat számodra olyan sablonokat, amelyek címkét hoznak létre?

Az befektetett idő így jóval rövidebb lesz, és egy biztonságosan nyomtatható, jó minőségű címke áll majd rendelkezésedre.

Ráadásul nem kell vagyonokat költened a tervezésre sem.

Honnan szerezhetők be ezek a sablonok?

Számos szoftver, online tervező kínál már címkesablonokat. Számos stílus, szín és minta közül válogathatsz, ráadásul ingyenesen letölthető címkéket is találsz.

Ha pedig biztosra mennél, akár (minimális összegért) fizetős sablonokat is vásárolhatsz.

A tervezés megkönnyítéseként mi a Microsoft címkesablonjait javasoljuk, amelyek között találsz :

  • egyszerű címkéket,
  • termékcímkéket,
  • ajándékcímkéket,
  • jegyeket,
  • levélcímkéket,
  • szállítási címkéket,

csak, hogy néhányat említsünk.

Sőt, mi is készítettünk néhány címke sablont, amelyekkel tovább szeretnénk könnyíteni a munkádat.

Találhatok-e címkét a Wordben?

Ezt a titkot már elárultuk: a Word is kínál címke sablon lehetőségeket.

Ehhez a Címkék létrehozása menüpont alatt megadhatod a lapcímkék méretét, és az eszköz automatikusan elkészíti a megfelelő címkesablont. A következő adatokra lesz szükséged:

  • Oldalméret (és tájolás),
  • Oldalmargók (felső margó és bal margó),
  • Címke magassága és szélessége,
  • Függőleges és vízszintes magasság,
  • Címkék száma sorban (keresztben) és oszloponként.

Hogyan készíthető címke sablon Wordben?

A Címkék létrehozása eszköz elindításához nyiss meg egy új üres dokumentumot a Wordben. Kattints a Levelezések fülre, és válaszd a Címkék lehetőséget. Ezzel megnyílik a Borítékok és címkék nevű párbeszédpanel. Sablon létrehozása:

1. lépés: Kattints az Opciók elemre.

2. lépés: Kattints az Új címke elemre; ezzel megnyílik a Címke részletei párbeszédpanel.

3. lépés: Add meg a szükséges méreteket. A következő sorrend használatát javasoljuk:

  • Oldalméret (és tájolás) – Az A4 mérete 210 x 297 mm.
  • Címkék keresztben és címkék le – címkék száma minden sorban és oszlopban.
  • Címke szélessége és magassága – kerek címkék esetén mindkét mezőbe írd be az átmérőt.
  • Függőleges és vízszintes osztásköz – ezek a címke magassága plusz a sorköz magassága és címkeszélessége, valamint az oszlopköz szélessége. Ha nincsenek hézagok, csak a címke magasságát vagy szélességét írd be.
  • Felső margó és oldalsó (bal) margó – ha a Word nem fogadja el az eddig megadott méreteket, állítsd az összes margót 0 mm-re, add meg ismét a többi méretet, majd add hozzá a margókat.

4. lépés: Adj nevet a sablonnak, majd kattints az OK gombra. Ezzel visszatérsz a Címkebeállításokhoz.

5. lépés: Kattints az OK gombra; ezzel visszalépsz a Borítékok és címkék oldalra.

6. lépés: Kattints az Új dokumentum elemre; ez megnyit egy új dokumentumot, amely tartalmazza a sablont. Természetesen későbbre is mentheted, vagy azonnal nyomtathatod is a sablont.

A megfelelő eszközök használatával tehát beállítható és tervezhető címkét hozhatsz létre. A Word a legtöbb esetben átlátható, azonban érdemes odafigyelni néhány részletre.

 

Mielőtt kinyomtatod a címkéket, tégy próbát egy sima papírlapon, és ellenőrizd, hogy a szöveg igazodik-e a címkéken.

 

Tippek, hogyan használd az eszközt

  1. A Word-sablonok táblázat segítségével jelenítik meg a lapcímkéket. Minden cella egy címkét (vagy a címkék közötti rést) képvisel. Csak téglalapokból és/vagy négyzetekből álló rácsként jeleníthetik meg a címkéket; nem mutatnak semmilyen formázást, beleértve az ovális és kerek címkéket vagy a lekerekített sarkokat a téglalap és négyzet alakú címkéken.
  2. A táblázat szegély nélküli, így nem nyomtathatók a tervekkel együtt. A körvonalai szaggatott szürke vonalakként jelennek meg. Ha nem látod a táblázatot, a rácsvonalak ki vannak kapcsolva. Kattints egyszer a bal egérgombbal bárhol az oldal közepén, hogy megjelenjen a Táblázateszközök elrendezése lap az oldal tetején. Kattints a Rácsvonalak megtekintése gombra a bal oldalon.
  3. Add meg a címke adatait (kivéve a számot keresztben/lefelé) értékként, hagyj egy üres szóközt, majd a mértékegység szimbólumot. Például: „70 mm”.
  4. A Word alapértelmezés szerint centimétereket használ. A címkék mérése általában milliméterben történik. Maradhatsz a centimétereknél (és konvertálhatod a méreteket), vagy módosíthatod a Word méreteit milliméterre.

Ehhez kattints a Fájl, Beállítások és Speciális menüpontokra. Görgess a Kijelző elemhez, és állítsd a „Mérések megjelenítése mértékegységben” beállítást milliméterre.

Mindehhez persze szükséges lehet egy kis Word tudás, de ha nem vagy 100%-ig biztos magadban, még mindig bízhatod szakemberekre a címkéket.


A sablon létrehozása után ments el egy másolatot a terv hozzáadása előtt.

 

A tökéletes címke elkészítése itt még nem ért véget. Ha már megtervezted a megfelelő címkét, fontos, hogy a minőségi nyomtatásra is hangsúlyt fektess. Nyomtathatsz az otthonodból is, de akár bízhatod címkéid legyártását ránk is!

Sőt, egy jól kiválasztott címkenyomtatóval több mint biztosra mehetsz. A DigiCode-nál profi címkenyomtatók közül válogathatsz és bármikor kérhetsz segítséget tőlünk, ha elakadnál.

Ha pedig a címkenyomtató és minden hozzá szükséges kellék mellé még címkenyomtató szoftvert is keresel, válogass termékeink közül!


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés