Az élelmiszerek csomagolásán kötelező feltüntetni a termékkel kapcsolatos legfontosabb információkat. Erre vonatkozóan magyar és EU-s szabályok is érvényben vannak. Ez azért fontos, hogy a mindenkori fogyasztó részletes és pontos tájékoztatást kapjon a megvásárolni kívánt élelmiszerről.
Élelmiszer címke használata, funkciói
Az élelmiszer címkék akár egyedi formában, akár a klasszikus négyzet alakban elérhetőek. Fontos, hogy a különböző élelmiszeripari termékekre (húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, konverzek stb.) időtálló, strapabíró címkék kerüljenek. Így a rajtuk tárolt információ biztosan nem kopik le a szavatossági idő lejárta előtt. Ráadásul figyelnünk kell arra is, hogy élelmiszer címke nemcsak a csomagolásra, de annak belsejére, esetleg magára az élelmiszerre is kerülhetnek – különösen gyümölcsök esetében. Ezért készséggel segítünk az önnek megfelelő címke kiválasztásában.
Élelmiszer címke előnyei
- élelmiszer címke többféle formában és méretben is elérhető
- az öntapadó élelmiszer címkék gyorsan és egyszerűen rögzíthetőek
- az élelmiszeripari etikettek nehezen kopnak, így időtállóak